Bilisim Laboratuvarlari

           BILISIM  LABORATUVARLAR

             Ögrencilerimizin kullandigi, internete bagli 27 adet bilgisayar ve bir akilli TV’den olusan “Junior Genius Lab” adli laboratuvarimizin tasarimi “Active Learning Center” modeli örnek alinarak tasarlanmistir. Ögrencilerimiz Bilisim Teknolojileri derslerinde; Bilisim Okuryazarligi, Kodlama, 3 Boyutlu Tasarim, Temel Elektronik Bilgisi, Lego Robotik ve STEM çalismalarini keyifli bir ortamda gerçeklestirirler. Ögrenci masalarinin tasarimi bireysel çalismanin yaninda, kolaylikla grup çalismasi düzenine geçilebilecek sekilde tasarlanmistir.

Mobil Uygulama Gelistirme konu basliklarinin islendigi bu laboratuvarlarda ayrica; Elektronik Devre Programlama, Ardunio, Robotik ve Maker çalismalari da gerekli teknik malzemelerin bu ortama getirilmesi ile gerçeklestirilmektedir.

 

Bilgisayar Laboratuvari Kullanim Amaçlari

             Zamanini daha çok laboratuvarda geçiren ögrenci, isiyle ilgili uygulamalari gelistirmede daha etkili olacaktir. Egitimi süresindeki projelerini gerçek dünya problemleri üzerinde uygulayan ögrenciler is hayatinin gereklerini anlamada çok daha erkenden deneyim kazanacak ve ilgili tecrübeyi kazanmaya daha fazla egilimli olacaklardir. Bu düsünceyle, Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvari uygulayan ögrenciler yetistirmek amaciyla kurulmustur.

Laboratuvarda Bilgisayar Mühendisligi bölümü ögrencileri disinda Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesinin diger bölümlerinden Biyomühendislik, Endüstri Mühendisligi, Yazilim Mühendisligi ve Elektrik-Elektronik Mühendisligi ögrencileri de ders islemektedir.

             Ögrenciler, yüksek hizda internete sahip olan modern yapidaki laboratuvari ders disinda da kullanabilmektedir. Sadece Lisans degil, Lisansüstü egitim yapan ögrenciler de tez çalismalarinda, projelerinde, arastirmalarinda ve uygulamalarinda ögretim elemanlari ile birlikte bu laboratuvarda çalismaktadirlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.