RENKLERİN VE FORMLARIN BÜYÜSÜ
RESİM

Resim, sadece görsel bir ifade biçimi değil, aynı zamanda bir duygu ve düşünce aktarım aracıdır. Bu sebeple her öğrencinin bireysel yaptığı resimler onun ruhunun yansıması olup öğretmenlerine öğrenciyi tanıması için yol gösterici olmuştur.

OZEL AKSA OKULLARINDA RESİM SANATI
Resim derslerimiz kurumumuzda alanında uzman eğitmenlerimiz ile bireysel veya grup dersi  olarak yapılmaktadır. Sanat eğitimi ile paralel olarak yürütülen, öğrencilerin kısa sürede resimde uzmanlaşmasını hedefleyen ve her yaş grubuna özel müfredat işlenmektedir. Küçük yaş grubu öğrencilerimiz için uygulanan programlarımızda: çocuğu sıkmayan, ilgi çekici ve eğlenceli bir metot izlenerek, öğrencilerimizi eğitim ve öğretim hayatlarında da bir adım yukarı taşımayı hedeflemekteyiz.


RESİM EĞİTİMİNİN FAYDALARI
Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar. Resim yapmak çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran aynı zamanda da duygusal ve sosyal eğitimin belirleyici unsurudur. Bunlarla beraber birçok faydası vardır; göz-el koordinasyonu sağlar, kendine göre yeni kişiler, nesneler, figürler çizerler. Aile bireyleri veya yetişkinler bunu onaylarlar bu durumdan hoşlanır ve kendine karşı güvenleri artar.


RESİMDE BİLİNÇALTI ORTAYA ÇIKAR
Çocuğun bilinçaltında kalan istek, özlem, hayal, korku, endişe, merak gibi düşünce ve hisleri resim aracılığıyla dışa vurulur.  Ancak bu her zaman açık ve net bir biçimde olmaz. Çoğu zaman sembollerle ortaya çıkarken bazıları da çok iyi gizlendiğinden ortaya çıkmaz. Resim yaparken çocuğa müdahale edilmemelidir. Çünkü resim çocuğun içselliğini simgelerle nesnel dünyaya kopyalama sürecidir. Özellikle içsel çatışmalarını, ruhsal sıkıntılarını sözel olarak ifade edemeyen bireyler, olumsuz duygu ve düşüncelerini bilinçdışı eylemlerle ifade ederler. Resim yapmak, çocuğun düş gücünü geliştirici bir işleve de sahiptir. Resim yapan çocuk, yönlendirildiği veya çizgilerine çeşitli sınırlamalar getirildiği zaman düş gücü de sınırlandırılmış olur.

Cevap Yaz
1
Size yardım edebilir miyim?
Merhaba 👋
Ben Eğitim Danışmanınız. Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?